THE BANGING SOULS – RICH TO THE BONE

Artiest info
Website
facebook

Label: Galopin Prod.

UIt het zuiden van ons Belgenlandje komt de driekoppige formatie ‘The Banging Souls’ op de proppen met een stevige rockplaat die “Rich To The Bone” als titel heeft gekregen. Of het hier echt over een nieuwe plaat gaat durven we niet te beweren vermits op het hoesje de productiedatum op 2019 staat, maar misschien heeft de coronacrisis wel voor enige vertraging gezorgd bij het uitbrengen van het album.

Rockchick Gaelle Mievis staat aan de microfoon bij ‘The Banging Souls’ terwijl Ludwig Pinchart de gitaren voor zijn rekening neemt en Pierre Abras de vellen van het drumstel op de proef stelt met zijn harde beats. Als u houdt van de sound van bands als ‘Rage Against The Machine’ of Jack & Meg White’s ‘White Stripes’, dan zult u zeker ook wel kunnen genieten van de elf nummers die ‘The Banging Souls’ op “Rich To The Bone” hebben verzameld.

Drijvend op stevige beats van bas en drums, dynamisch gitaarwerk en dito zangpartijen brengt dit trio de sfeer er ongetwijfeld al snel in bij hun optredens. De twee eerste tracks op dit album geven we ter kennismaking mee op de video’s bij dit verhaal: eerst het hardrockende “Live It Up” en daarna de openingstrack “A Change”. ‘Banging’ is wel een zeer toepasselijke naam voor deze drie bandleden want de drive en ritmiek blijft in de complexloze nummers op deze debuutplaat aanwezig van begin tot einde.

Een rustpunt werd gecreëerd in de vorm van de song “Come Over” waarin Gaelle Mievis bewijst dat ze naast haar harde rockstem ook over een mooi geluid beschikt voor rockballads. Ook in de song “Be” laat ze trouwens horen wat ze vocaal in haar mars heeft. Later volgt nog een tweede rustmoment met het enkel op akoestische gitaar gespeelde korte instrumentaaltje “Interlude”. De kenmerkende bluesklanken bij het nummer “I Got A Woman” zorgen eveneens voor een aangename verrassing. Daarnaast duikt de Brusselse zangeres met Amerikaanse roots Beverly Jo Scott op om een duet te zingen met Gaelle Mievis in het psychedelische rocknummer “Seeds”.

Dat ze niet echt op radiohits mikken blijkt uit de lengte van de twee laatste tracks op dit album: “Whisper” duurt zo’n 7 en halve minuut en de als een glamrocksong uit de jaren ’70 klinkende albumafsluiter en titeltrack “Rich To The Bone” zal zes minuten van uw luistertijd in beslag nemen. Maar wij willen hier afsluiten met de conclusie dat dit album zeer professioneel werd gemaakt en een internationaal geluid voortbrengt waarmee ‘The Banging Souls’ misschien wel eens over de landsgrenzen heen ouden kunnen gaan optreden.

(valsam)